Мени

Изградба на експресен пат Куманово – граница со Р. Бугарија, делница Ранковци - Крива Паланкапечати

   
Статус: Тековен
Тип: Експресен пат
Локација: Ранковци - Крива Паланка
Финансирано од: Светска Банка
Почеток на работите: 05.2018
Планиран датум за завршување 05.2021
Вредност на договорот:  58,5 милиони евра
   
 

Детали за проектот

За проектот

Изградба на експресен пат Куманово – граница со Р. Бугарија, делница Ранковци - Крива Паланка, со можност за идно прераснување во автопат, во должина од  23км и широчина од 12,5 м.

 

Сподели: